نچاق

وقتی بیمارباشی مادر بزرگه بگه نچاق و تو بگی نناق

نچاق

وقتی بیمارباشی مادر بزرگه بگه نچاق و تو بگی نناق

قلمرو مورد تجاوز قرار نگیرد

دانشکده پرستاری و مامایی گروه روانپزشکی داره متشکل از هفت نفر اصفهان روانپزشک های متبحر دارد قریب به ...نفر ولیکن هیچکدام چنین موضع گیری سیاسی کروبی را اعتنا نکرده اند چرا؟

بررسی نظر بیماران در مورد رعایت قلمرو انسانی آنان توسط کادر مراقبتی درمانی در بخشهای جراحی شهر رشت

 منیره احمد شعربافی،نسرین مختاری،معصومه جعفری اصل

دانشکده پرستاری مامایی رشت

یکی از قوی ترین رفتارها در انسان قلمر و گرایی است.

با رفتار قلمرو گرایی ،انسان به استقلال، خلوت، امنیت و حفظ هویت خود دست یافته و بدین طریق خواهد توانست با مسائل و مشکلات زندگی تطبیق حاصل نماید.

انسان همیشه در سلامتی بسر نمی برد و در طول زندگی ممکن است بیمار شده و در بعضی مواقع نیز در بیمارستان بستری گردد.

 بیمار در بیمارستان نیز قلمرو خود را میطلبد.

مراقبتهای پزشکی تجاوز به فضای شخصی و خلوت بیمار را ایجاب می نماید .

 و از طرفی در بعضی از بخشهای بیمارستان اقدامات درمانی وپرستاری بیشتری روی بیمار انجام می گیرد،لذا پژوهشگران بر آن شدندتا نظر بیماران بستری در بخش جراحی را در مورد رعایت قلمرو انسانی آنان توسط کادر مراقبتی، درمانی مورد بررسی قرار دهند.

پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی می باشد . واحدهای مورد پژوهش شامل 163 بیماردر سنین 16 تا 65 سال بودند .

ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه بوده و شامل 3 بخش می باشد .بخش اول،حاوی 11 سؤال در مورد مشخصات فردی بیماران و بخش دوم شامل 11 سؤال مربوط به نظر بیماران در مورد رعایت قلمرو روانی آنان و بخش سوم شامل 13 سؤال مربوط به نظر بیماران در مورد رعایت قلمرو جسمی (فضای شخصی و فضای مرکزی )آنان توسط کادر مراقبتی

 در مانی بوده است .

در مورد امتیازات مربوط به نظر بیماران در مورد رعایت قلمرو روانی و قلمرو جسمی توسط کادر مراقبتی

در مانی ،به پاسخ بله همیشه ،امتیاز (2)،گاهی اوقات ،امتیاز (1)و خیر هیچوقت ،امتیاز (0)تعلق گرفت و در نهایت به امتیاز کسب شده بالای 85 درصد به عنوان رعایت قلمرو و به امتیاز 65 تا 85 درصد به عنوان قلمرو تا حدودی رعایت می شود و در مواردی که مجموع امتیاز کمتر از 65 درصد بود ،به عنوان قلمرو رعایت نمی گردد ،در نظر گرفته شد و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار spss بهره گرفته شد. نتایج پژوهش نشان دادکه قلمرو روانی تنها در8/55 درصد و فضای شخصی در 9/50 درصداز واحد های مورد پژوهش رعایت و فضای مرکزی نیز در 1/60 درصد رعایت شده است واز میان مشخصات فردی متغیر های سن ،وضعیت تاهل و سطح تحصیلات ارتباط معنی دار آماری را با نظر بیماران در مورد رعایت قلمرو روانی آنان نشان داده و تنها متغیر سن ارتباط معنی دار آماری با نظر بیماران در مورد رعایت فضای شخصی و متغیر وضعیت اشتغال ارتباط معنی دار آماری با نظر بیماران در مورد فضای مرکزی نشان داده است.

 با توجه به اینکه در فرهنگ و جامعه اسلامی زندگی می کنیم. لذا از یافته های پژوهش می توان در آموزش و بالین استفاده نمود. بدین ترتیب که در آموزش دانشجویان پزشکی و پرستاری به فرایند ارتباط با بیمار و رعایت حریم بیمار ،تاکید بیشتری شده و اساتید در طی انجام کارورزی توجه بیشتری به این مسئله نمایند.

 از طرفی لازم است مدیران امور مراقبتی و درمانی در زمینه فراهم آورد ن تجهیزاتی مانند پرده و پاراوان به تعداد لازم که نقش عمده ای در رعایت قلمرو انسانی دارند ،تدابیر مورد نیاز را اتخاذ نمایند .

کلمات کلیدی:قلمرو، فضای شخصی، فضای مرکزی، حریم بیمار

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد